Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku 2017, powiat pucki: Żaneta Dyrdaś, Alexander Romero Komorowski, Tawerna Strand

P.
Mistrzowie Smaku 2017, powiat pucki: Żaneta Dyrdaś, Alexander Romero Komorowski, Tawerna Strand
Mistrzowie Smaku 2017, powiat pucki: Żaneta Dyrdaś, Alexander Romero Komorowski, Tawerna Strand arch. uczestników
Pierwsi liderzy wakacyjnego plebiscytu Mistrzowie Smaku 2017 (powiat pucki). Wśród kelnerek najlepsza jest Żaneta Dyrdaś (Winiarnia Jurata), kucharzom lideruje kulturysta Alexander Romero Komorowski (Restauracja Lwia Jama w Helu) a restauracjom Tawerna Strand w Pucku.

Żaneta Dyrdaś, Winiarnia Jurata, Alexander Romero Komorowski (Restauracja Lwia Jama Hel i pizzeria Mamma Mia Hel) oraz Tawerna Strand w Pucku - to pierwsi liderzy w powiecie puckim w największym gastronomicznym plebiscycie na Pomorzu.

Dziennik Bałtycki zaprasza wszystkich do tego, by docenili najsmaczniejsze miejsca, najbardziej utalentowanych kucharzy oraz sympatyczne i profesjonalne kelnerki.

ZOBACZ TEŻ:

W wakacje nie trudno wytypować miejsca, w których smacznie zjemy. Doskonałym tego barometrem jest ilość klientów i brak wolnych stolików. Turyści mają w czym wybierać. Pierwszy tydzień głosowania pokazał, że jest restauracja z ogromnym potencjałem i znakomitą lokalizacją, która zgłasza swoją kandydaturę do zwycięstwa w swojej kategorii.

Mowa o Tawernie Strand w Pucku - tu znajdziesz jej facebookowy profil KLIKNIJ, która od kilku lat urzeka swoich gości innowacyjnym podejściem do kuchni regionalnej.
- Atuty naszej Tawerny to bliskość zatoki, cisza, portowy klimat, ale też niepowtarzalny smak - mówią w Strandzie.

A tego tutaj nie brakuje. Już legendą obrosła sałatka z pieczonym łososiem na sałatach z majonezem aioli. W ofercie znaleźć można także ogromny wybór browarów - i to nie tych znanych z telewizyjnych reklam.

Mistrzowie Smaku 2017 (powiat pucki):
W kategorii Kucharz Roku powiatu puckiego na czoło wysunął się młody miłośnik gastronomii z Helu. Alexander Romero Komorowski w kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Na co dzień pracuje w Restauracji Lwia Jama (tu jej strona na facebooku - KLIKNIJ) i pizzerii Mamma Mia w Helu. W branży nieustannie od czterech lat.
- Zacząłem na poważnie gotować jeszcze przed ukończeniem osiemnastki - mówi Alexander, dziś 21-letni szef kuchni. - Przeszedłem wszystkie szczeble. Od pomocy kuchennej i zmywaka, po zarządzanie zespołem i serwowanie dań.

Jego specjalnością jest kuchnia europejska, a daniem popisowym pasty i mięso.
- Robimy dobrą pizzę i wołowe steki. Wszystko wedle życzenia i upodobania klientów - tłumaczy helski kandydat do tytułu. Jego zdaniem trzy najpotrzebniejsze cechy w tym zawodzie to: pokora, cierpliwość i sumienność. Bez tego trudno odnaleźć się w kulinarnych zakamarkach.

Co ciekawe, po pracy wraca do domu i... gotuje, bo po prostu kocha to robić. Oprócz tego Alexander Romero Komorowski interesuje się kulturystyką i obecnie przygotowuje się do mistrzostw Polski juniorów.
- To druga pasja, w której się realizuję - mówi.

Wśród Kelnerek Roku powiatu puckiego w czołówce stawki znajduje się Żaneta Dyrdaś (Winiarnia z Juraty).
Na drugiej pozycji w środowe popołudnie uplasowała się Patrycja Paruch**(Restauracja Kutter z Helu). Za nimi Izabela Zacharyasz (Restauracja Hotel Wieniawa z Rekowa Górnego**).

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na puck.naszemiasto.pl Nasze Miasto