Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku 2018, powiat pucki: Restauracja Czwarte Piętro, Jastarnia ul. Kościuszki 2a (GDC.199) | ZDJĘCIA

Róża Perszon
Mistrzowie Smaku 2018, powiat pucki. Restauracja Czwarte Piętro w Jastarni, czyli smakowo wyżej się nie da. Oprócz wymyślnych i ekskluzywnych dań (przygotowane przez szefa kuchni z francuskim doświadczeniem) w pakiecie otrzymamy niesamowite widoki. By zagłosować na restauracje Hotelu Dom Zdrojowy, należy wysłać SMS o treści: GDC.199 pod 72355 (koszt: 2,46 zł z VAT).

Mistrzowie Smaku 2018 w powiecie puckim, czyli prestiżowy gastronomiczny plebiscyt organizowany przez Dziennik Bałtycki trwa. W kategorii Restauracja Roku 2018 rywalizuje Czwarte Piętro, kulinarna część wysokiej klasy hotelu Dom Zdrojowy w Jastarni. O tym miejscu opowiada Artur Waldeck, kierownik restauracji.

Jak długo jesteście na mapie półwyspu?

Od początku istnienia hotelu Dom Zdrojowy w Jastarni, który powstał w 2005 roku, i w którym mieści się nasza restauracja. Hotel stoi na miejscu starego uzdrowiska, które powstało przed II wojną światową. Nasz obiekt na półwyspie ma miano prestiżowego i wielu gości nie wiedziało wcześniej, że można do takiej restauracji hotelowej przyjść i zjeść nie będąc jej gościem. To się powoli zmienia i jest coraz lepiej.

SPRAWDŹ TEŻ:

Wasza specyficzna lokalizacja na pewno sprzyja sezonowej aurze, widoki za oknem są teraz w cenie, prawda?
Oczywiście! Któż nie chciałby skosztować przepysznych potraw w restauracji ze słonecznym tarasem, z którego wśród ciszy i spokoju płynącego z otaczającego restaurację lasu, zobaczyć można zatokę i latarnie morską. Odpowiedź sama nasuwa się na usta.

Co takiego podajecie, że przyciągacie tłumy gości? Konkurencja na półwyspie nie maleje.
O kuchnię dba znakomity szef kuchni, Paweł Twerjanowicz, absolwent stażu we francuskim instytucie Paul'a Bocusa w Lyonie. Przygotowana przez niego karta menu jest krótka, ale często się zmienia. Dostępność świeżych, sezonowych produktów, są dla szefa podstawą. Zaskakujące połączenia smaków i autorska kuchnia stanowią o unikatowym charakterze restauracji, do której goście bardzo chętnie powracają.

Wiele lokali narzeka na gorsze sezony, czy u Was też bywa, że gości jest mniej?
Jak wszędzie w gastronomii, ale naszym głównym atutem jest fakt, że znajdujemy się w hotelu, który pomieścić blisko 300 gości. Mówiąc wprost, gdy świeci słońce głównymi konsumentami są goście "z zewnątrz". Gdy pada deszcz, Czwarte Piętro odwiedzają goście hotelowi, skutkiem czego jest tętniąca życiem restauracja przez cały sezon.

Plany na przyszłość?
Bez zmian. Dalej będziemy poświęcać się pasji, którą jest nasza praca, tworząc niepowtarzalny klimat i smak Restauracji Czwarte Piętro. Zrobiliśmy co w naszej mocy, aby być w miejscu, na które ciężko pracowaliśmy. Teraz trzeba tę pozycję utrzymać i dalej dbać o naszych gości.

Restauracja Czwarte Piętro, Jastarnia, ul. Kościuszki 2a. Aby zagłosować, wyślij SMS o treści: GDC.199 pod numer 72355 (koszt to 2,46 zł z VAT). Głosowanie trwa do 31 lipca do godz. 22.


Francuskie śniadanie Maliki. Słodkości i dobra kawa

wideo: Dzień Dobry TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na hel.naszemiasto.pl Nasze Miasto