RSS   |    Newsletter   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Puck » Forum » Wydarzenia » Pogrzeb Zbigniewa Rogali, wójta gminy Krokowa
  • Wątek do artykułu: Pogrzeb Zbigniewa Rogali, wójta gminy Krokowa
  • DO -MIŚ ANIA (gość) 2007-05-16 11:25:44

ZNOWU MI KTOS DOKOPIE, ŻE NIE NA TEMAT ROZPRAWIAM - ALE PODOBA MI SIE TO CO MÓWISZ- JA WOLĘ JEDNAK MOTTO - KTO NIE ZNAMI, TEN OBOK NAS (OBOK TEŻ JEST CIEKAWIE). POZDRAWIAM
  • śLEPOTA MIESZKANIEC (gość) 2007-05-16 11:37:26

PO NAWET OBOK WAS NIE CHCE SIE BYć- JAK PANI( ANIA) ICH BRONI- ZGROZA JAK MOZNA BYC TAK WIERNYM IDEAłOM PLATFORMY JAK MOżNA NIE WIDZIEć TYLE SłóW KRYTYKI POD ADRESEM PO CZY TO NIC WAM NIE DAJE DO MYśLENIA RADNI Z PO CO ONI REPREZENTUJą -TRZYMAJą WłASNE STOłKI CIAGLE ROBIA POD GóRKę ZAKłAMANA JEST TA PLATFORMA
  • Radni z PO małpa (gość) 2007-05-16 12:01:21

Radni z PO to marionetki,sterowane przez lalkarza,który po prostu jest chory na manie wielkosci ale woli to robic po kryjomu,zeby nic na niego nie bylo.a umie to robic dobrze,nauczył sie za mlodu.
  • Do rady gminy Działkowicz (gość) 2007-05-16 12:08:01

Jestem jednym z kilkuset właścicieli działek w K-B. Pan Białk wieliletni przewodniczący rady gminy nie zrobił nic w sprawie działek dlaczego? Ba nawet utrudniał i był przeciwko. Słyszałem głosy,że nawet \"donosił\" na nas do nadzoru budowlanego. Pracował w starostwie czyli wiedział co dzieje się w gminie i starostwie. Byłem na sesji rady we wrześniu 2006. To BIAŁK i obecny przewodziczący rady TYLICKI byli przeciwni planom zagospodarowania terenu działek. Nie wierzę żeby marionetka Tylicki chciałby coś dobrego zrobić dla gminy, dlatego powinien być do wymiany. Ci ludzie nie rozumieją i nie chcą zrozumieć dlaczego plany zagospodarowania działek są tak ważne dla gminy. Mam wrażenie, że liczą na nasze zmęczenie, że oddamy (sprzedamy) nasze działki a ONI będą wiedzieli lepiej co z tym terenem zrobić. Wtedy będzie możliwe przeprowadzenie odprowadzenia ścieków, wody i prądu. Nie wasze doczekanie! Nie oddamy ziemi!!!!!!
  • do nel MIESZKANIEC TEJ SAMEJ GMINY (gość) 2007-05-16 12:20:56

trzeba było chodzć na sesję, żałuję może mnie tam nie było- a ty byłaś? na komisjach wspólnych pewnie też byłaś - skoro sie w tej kwesti wypowiadasz?
  • a ty z sld - czy co? ANIA (gość) 2007-05-16 12:25:09

a może LPR, czy Samoobrona może? - ja może bronię, za to ty ciągle gryziesz, fe.
    łatwo jest być w drużynie kopiących, prawda?
  • Wójt MIESZKANIEC (gość) 2007-05-16 12:26:52

sprawa jest oczywista-obecna rada jest do wymiany -wójt był i zostanie w pamieci mieszkańców dobrym gospodarzem Gminy- rada kładła mu kłody pod nogi i im rzekomo zależy na dobru Gminy
    na tej stronie jest wiele słów krytyki pod adresem PO słusznie-czas by o tym głośno mówić
  • was was was sławek (gość) 2007-05-16 12:31:08

jak łatwo to wypowiadać!!!!!!!!!!!!! szkoda, że umiecie tylko gdakać jak wam deringowo i bialkowo zagra...!!!
  • do Ani gość (gość) 2007-05-16 12:31:11

z żadnej z wymienionych parti osoba niezależna która obserwuje to co dzieje sie w naszej Gminie nikogo nie kopie prosze spojrzec na komentarze na tej stronie -ludzie krytykuja Pani ulubiona partie ciekawe czemu?
  • zawsze wolno głośno mówić ANIA (gość) 2007-05-16 12:34:10

ABY MÓWIC NA TEMAT I STAWIĆ KONKRETNE ZARZUTY, BOLI MNIE FAKT, IŻ KTOS PISZE NA DWORCU AUTOBUSOWYM W KROKOWEJ \"PO-MORDERCY\".
    KIM SĄ LUDZIE, KTÓRZY ŻUCAJĄ TAKIE KŁODY!!!!!!!!!!
  • PO ANIA. (gość) 2007-05-16 12:38:20

TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM!!! MNIE NIE CHODZI O PARTIĘ, SAMA NIE LUBIĘ D. TUSKA - CHODZI O TO, ŻE JA ZAWSZE PO STRONIE UCIĘMIĘŻONYCH. A PONAD TO SZNUJE LUDZI ( -NO, MOŻE NIEKTÓRYCH LUDZI) KTÓRZY DO PO NALEŻĄ.
  • PIS Pisowiec (gość) 2007-05-16 12:55:35

A ja jestem z PIS-u a szanuję tylko poważne wypowiedzi o PO. Pan Andrzej Styn chyba z PO a bardzo Go poważam.
  • Dzialki Rosa (gość) 2007-05-16 13:03:04

Skończyła się dyskusja zbyt drażliwy temat: Działki rekreacyjne przy Dębkach. Pani Aniu i inni chętnie poczytam wasze zdanie. Co myślicie wy mieszkańcy stali gminy.
  • ciekawe dlaczego? ANIA (gość) 2007-05-16 13:03:49

dlaczego nie lubicie PO?
  • dziłaki przy K-B ANIA (gość) 2007-05-16 13:08:20

to bardzo trudny temat, w tej chwili trwa etap przygotowywania nowego Studium. Trzymam kciuki, aby tym razem się udało. Wiem, że w nowym studium nie wszystkie działki zostaną wydzielone(...)
  • nie lubimy takisobie (gość) 2007-05-16 13:11:00

nie lubimy bo to idioci,zwłaszcza w Krokowej,a moze przede wszystkim,bo ma partia wartosciowe jednostki,nawet góra z po nie lubi tych z Krokowej.
  • Po lokalna juz pokazała swoją twarz MIESZKANIEC (gość) 2007-05-16 13:15:52

mamy dosyc ich obłudy, zakłamania i sporów nie dążą do jedośći ciaglę stawiaja przeszkody do realizacji wspolnych planów owijac w bawełne ludzi to potrafia kłócic sie też myśleć nie pluc na innych wytykac błedy umieja doskonale podziały sa ich domeną władza marzeniem
  • Do strony Internetowej Gminy Krokowa Życzliwy Gminie Krokowa (gość) 2007-05-16 13:17:35

Widać z tych wypowiedzi ( na tym portalu Puck.Nasze Miasto ) nie tylko mieszkańców Gminy Krokowej, ale i z poza tego rejonu, że Gmina powinna założyć stronę internetową ( Forum dla społeczeństwa - anonimową ) to wówczas naprawdę dowiedziałaby się co to społeczeństwo myśli o
    - Władzach Gminy Krokowej
    - Jakie są problemy w Waszej Gminie
    - Radzie Gminy i tych których wybraliście,którzy nie realizują wyborczych problemów ich mieszkańców
    - o kłamstwach jakie są Wam przekazywane - społeczeństwu
    - o odbywanych Sesjach, o których nie jesteście informowani
    - i wreszcie moglibyście zabrać anonimowy głos w Waszych sprawach
    - zgłaszali do Gminy o uaktualnienie strony www.krokowa.pl jak pokrewnych stron tego potalu. To przecież jest realizowane z Waszych pieniędzy
    - ale i my z poza Gminy ( z Polski )moglibyśmy żyć Waszymi problemami a i zadbać o swoje potrzeby, co pozwoliłoby na właściwą pracę Gminy Krokowa
    - ale i zobowiązać Gminę do aktualizacji stron Krokowej - gdzie wieści są nieaktualne w podstawowe informacje dla Was - mieszkańców
    Widać po tych dwu stronach internetowych i Waszych problemach jakie występują w gminie. Prace Waszych Radnych nie byłyby takie anonimowe i wzięliby się do roboty a nie tylko słowa i słowa, a nie ma efektów ich działania. Nie jest tylko branie diet radnych ale i rozliczać ich za obietnice.
  • do PO MIESZKANIEC GMINY (gość) 2007-05-16 13:19:14

a w sprawie działek w K-B przecież te przekrety powstały za czasów władzy Po w naszej gminie bałagan po sobie pozostawili i teraz trzeba to prostować
  • Do Studium - p. Ani Życzliwy Wam mieszkańcom (gość) 2007-05-16 13:31:14

Co z tego, że w dniu 31.03.2006 r Rada Gminy (za Białka) podjęła Uchwałę o Studium jak nawet na składane wnioski nie udzielono ( przez rok ) odpowiedzi. Tak się dzieje w Waszej Gminie - gdzie terminy odpowiedzi. Nowa Rada Gminy podjęła znowu nową Uchwałę o nowe Studium - a co z poprzednimi wnioskami. A nowe prawo, które ma wejść już nie ma być żadnego studium - co więc nowe Studium jak poprzedniej Uchwały nie rozliczono ( z 31.03.2006 r.). Tak własnie działa jak i stara jak i nowa Rada Gminy. Jest to mydlenie oczu, gdzie nie ma rozliczenia tej jak i innych Uchwał Rady Gminy. Rzucane są tematy na papier i nikt nie rozlicza tej Gminy, Rady Gminy. A pan Białk zna ten temat dokładnie - ale to nie jast w jego interesie. Dziwię się, że do chwili obecnej nie są zrealizowane Plany zagospodarowania przestrzennego Błot Karwieńskich, Odargowa ( od 2003 r.)
    Zbieżcie się w grupę i podejmijcie działania do usprawnienia prac Rady Gminy jak i władz Gminy Krokowa, bo to oni są do realizowania potrzeb mieszkańców.
  • Działki przy Dębkach Rosa (gość) 2007-05-16 13:39:47

Pani Aniu od lat słyszę, że to trudny temat na czym polega trudność? Po co były zgody gminy na podział ziemi. Chyba to oczywiste - wydaję zgodę na podział bo mam plany co do tego terenu. Działki 500-800mkw do czego mogą służyć? Jeżeli powiedziało się A to trzeba powiedzieć i B. \"Filozofowie\" z gminy przydają sami sobie trudności i robią problem z rzeczy oczywistej a jeszcze żeby Pani wiedziała co urzędnik gminny to inna interpretacja tego samego bardzo prostego i jasnego przepisu.
  • studium ANIA (gość) 2007-05-16 13:44:11

ale ja wspomniałam o nowym studium nad którym trwają aktualnie prace. wtedy sie nie udała, trzymam kciuki aby udalo sie teraz.
  • Studium Rosa (gość) 2007-05-16 13:50:22

Studium ma być ale w bardzo okrojonym zakresie no nie za 90 tysięcy zł zresztą za ok 20 tyś można było zrobić poprawkę do obowiązującego studium z 2003 roku. Pani Ania sugeruje , że nie wszystkie dzialki będą objęte w nowym studium czyli znowi podziały na lepszych i gorszych, domysły dlaczego oni a nie my. Po co to nie macie innych zmartwień?
  • działki play (gość) 2007-05-16 13:52:17

Przeciez to Plocke obiecywał,ze z dzialkami bedzie ok.a potem z Medowskim skutecznie utrudniali.zeby na swoje wyjsc.kto ma najwiecej ziemi w krokowej jak nie medowski.i na Widowie?
  • Medowski Ariel (gość) 2007-05-16 16:31:37

Zgadza się.
    Pan Medowski przyjechał z drewnianą walizką do Krokowej,a teraz jest jednym z najbogatszych w ziemię krokowską .
    Czy nikt tego nie widzi ? Dlaczego zwykły mieszkaniec nie ma dostepu do kupna czegoś za parę groszy? Tylko Ci,którzy są przy korycie.
    zastanówcie się , za czyjej kadencji Medowski nabił sobie kabzę ? Czy ktos miał jakis interes w tym jeszcze może ?
  • od redaktora Krzysztof Miśdzioł (gość) 2007-05-16 16:36:42

Informuję Szanownych Państwa Internautów, że R.K ma do napisania w tej sprawie dużo więcej. W środowym \"Dzienniku Bałtycki\" była krótka notatka, zapraszam natomiast do lektury dużego artykułu w piątkowym wydaniu \"Dziennika Bałtyckiego\" w naszym loklanym dodatku \"Echo Ziemi Puckiej\". Zdjęcia - jak widać - też publikujemy.
    A do wszystkich uczestników dyskusji - Internet to wolne medium, ale przez szacunek dla Zmarłego powinniśmy tonować pewne wypowiedzi.
  • Wspaniały człowiek A... (gość) 2007-05-16 17:01:51

Odszedł od nas wspaniały człowiek, którego znałam od wielu lat niech spoczywa w pokoju [*]
  • Do wątku Plocke - a organ - Gmina Sprzyjający tej Gminie Krokowa (gość) 2007-05-16 18:02:13

Plocke był Wójtem Gminy Krokowa a więc organem, podmiotem prawnym. To nie odszedłorgan tylko Plocke, a organ Gminy nie realizuje zobowiązania wobec społeczeństwa. To Wójt Zb. ROGALA (jak widać po pismach) zaczął rozwiązywać pewne problemowe tematy, ale miał też utrącane ręce. Ciekawe czy teraz znowu będzie po staremu jak przed grudniem 2006 r. Niech ta Rada Gminy weźmie się do roboty i pokaże, że ją na coś stać - czy znowu uniki, kłótnie, sprzeczki i odchaczanie diet z naszych pieniędzy. Jak będą dalej tak prowadzili swoje działania to nawet im na te diety zabraknie. Paśtwo RADNI - do rodoty i pokażcie, że stać Was na coś, bo inaczej społeczeństwo was rozliczy w referendum doprowadzając do nowych wyborów. Nie zwalajcie winy na PO, PIS, LPR Samoobronę czy innych tylko zadbajcie o społeczność lokalną bo taką przysięgę składaliście jak obejmowaliście urząd.
  • Internetowe Forum na www.krokowa.pl Mieszkaniec z Dębek (gość) 2007-05-16 18:17:30

Popieram taki pomysł - Internetowej Strony Krokowa. Niech ten pomysł zrealizują władze Gminy Krokowa, bo od tego są, aby wiedziały czego to społeczeństwo od nich oczekuje. W ten sposób skończą się rozgrywki polityczne i będą czarno na biełym, że społeczeństwo \"ŻĄDA OD NICH - rozwiązania konkretnego problemu\". W chwili obecnej pełni funkcję p. Białk i to od niego zależy czy podda się temu naporowi takiego (szczerego) kontaktu ze społeczeństwem a nie ukryte kontakty po zakątkach Gminy Krokowa bez społeczeństwa. Panie Białk też do roboty a nie tylko słowa i obiecanki.
  • Do internetowej strony Krokowej Internauta (gość) 2007-05-16 18:24:35

Pan Białk objął rządy po wspaniałym człowieku ( Ś.P. ZBIGNIEWIE )który chciał odwrócić wypowiadane opinie o Gminie. Niech to \"ON\" realizuje dalszą politykę Gminy Krokowa po poprzednim Wójcie - a warto. To będą teraz jego decyzje do utworzenia tej strony, bo żąda tego od NIEGO społeczność dla szczerego kontaktu z decydentami władz GMINY.

KOD

POLECAMY