MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Kradł miedziane przewody z nieeksploatowanej lokomotywy

NOWE
Kradł miedziane przewody z nieeksploatowanej lokomotywy

Zakończono przebudowę przejść dla pieszych na ulicy Robotniczej w Brzegu

NOWE
Zakończono przebudowę przejść dla pieszych na ulicy Robotniczej w Brzegu

Polecamy

Od lipca nowa lista leków refundowanych. Jakie preparaty kupisz taniej?

Od lipca nowa lista leków refundowanych. Jakie preparaty kupisz taniej?

Nowość w WhatsApp już dostępna. Co się zmieniło?

Nowość w WhatsApp już dostępna. Co się zmieniło?

Nowacka zapewnia: nową podstawę poznamy do końca miesiąca

Nowacka zapewnia: nową podstawę poznamy do końca miesiąca