MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MIT i PÓŁPRAWDA. Wprawdzie obróbka termiczna lub suszenie...
fot. jasiek03/123rf.com

Fakty i mity o grzybach. Niektóre są niebezpieczne! Grzyby trujące łatwo poznać? Gotowane grzyby są bezpieczne? Sprawdź, w co nie wierzyć

Gotowanie, suszenie itp. pozwoli pozbyć się trucizny z grzybów

MIT i PÓŁPRAWDA. Wprawdzie obróbka termiczna lub suszenie sprawia, że toksyn jest mniej, ale nie pozbawia ich grzybów. Gatunki trujące, nawet tak „obrobione”, nadal mogą wywołać zatrucia, albo uszkodzenia narządów. Natomiast są też gatunki jadalne, ale ciężkostrawne. W ich przypadku rzeczywiście zaleca się jedzenie tylko po obróbce termicznej lub wstępnym obgotowaniu z odlaniem wody. Podkreślamy – chodzi o gatunki jadalne.

Zobacz również

Piknik z kartoflem w Popławcach. To była nie tylko kulinarna uczta, ale i integracja

NOWE
Piknik z kartoflem w Popławcach. To była nie tylko kulinarna uczta, ale i integracja

Internauci smutni, ale w świetnej formie. Najlepsze memy po meczu Polska - Holandia

NOWE
Internauci smutni, ale w świetnej formie. Najlepsze memy po meczu Polska - Holandia

Polecamy

Wyniki Lotto 15.06.2024 r. Sprawdź, jakie liczby okazały się szczęśliwe!

Wyniki Lotto 15.06.2024 r. Sprawdź, jakie liczby okazały się szczęśliwe!

Waldemar Bonkowski, były senator nie trafił do aresztu, bo nie można go znaleźć

Waldemar Bonkowski, były senator nie trafił do aresztu, bo nie można go znaleźć

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia