Foki na stoły. Restauracja Gryfon z Jastarni chce wprowadzić nowe menu | ZDJĘCIA

P.
Zrazy z foki, a może strogonow lub casserole? Albo makaron z foczym mięsem? Takie dania mogą się pojawić w jednej z restauracji na Półwyspie Helskim.
- O ile uda mi się przebrnąć przez gąszcz przepisów - zastrzega Piotr Lisakowski, szef restauracji Gryfon w Jastarni, który do jej menu zamierza wprowadzić mięso z fok.

 Jest zdeterminowany, by projekt zrealizować, ale łatwo nie będzie. Bo choć stoją za Lisakowskim środowiska rybackie, to...
Zrazy z foki, a może strogonow lub casserole? Albo makaron z foczym mięsem? Takie dania mogą się pojawić w jednej z restauracji na Półwyspie Helskim. - O ile uda mi się przebrnąć przez gąszcz przepisów - zastrzega Piotr Lisakowski, szef restauracji Gryfon w Jastarni, który do jej menu zamierza wprowadzić mięso z fok. Jest zdeterminowany, by projekt zrealizować, ale łatwo nie będzie. Bo choć stoją za Lisakowskim środowiska rybackie, to... Piotr Niemkiewicz
Foki na stoły - Dania z foki: będzie hit czy kit kuchni z Półwyspu Helskiego? Restauracja Gryfon chce wprowadzić do swojego menu dania z morskich ssaków. - To skandaliczny pomysł - ocenia Paweł Średziński, rzecznik WWF Polska

Mniej wina w Europie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie