Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Foki na talerz - to bardzo mocno nietrafiony pomysł, hucpa...
fot. Piotr Niemkiewicz

Foki na stoły. Restauracja Gryfon z Jastarni chce wprowadzić nowe menu | ZDJĘCIA

Foki na talerze?

Foki na talerz - to bardzo mocno nietrafiony pomysł, hucpa na wakacje czy autentyczny projekt kulinarny? - To powrót do kuchni naszych przodków - odpowiada Piotr Lisakowski, właściciel i szef w Gryfonie, rodzinnej restauracji w Jastarni, i były uczestnik kulinarnego programu Top Chef. - Natura oferuje nam niezwykłe bogactwo, więc korzystajmy z niego pełnymi garściami. Restaurator z Jastarni chce serwować swoim gościom focze mięso pod różnymi postaciami. Np. zrazów z zelinta - jak po kaszubsku mówi się na foki.

Zobacz również

Gorzów obchodzi Dzień Pioniera. Dziś też do miasta przyjeżdżają mieszkańcy Wągrowca

Gorzów obchodzi Dzień Pioniera. Dziś też do miasta przyjeżdżają mieszkańcy Wągrowca

Proszowianka zaprasza na mecz z Piliczanką i rodzinny festyn

NOWE
Proszowianka zaprasza na mecz z Piliczanką i rodzinny festyn

Polecamy

Wielkanoc 2024. W tym roku bez marnowania. Sprawdź przepisy w duchu less waste

Wielkanoc 2024. W tym roku bez marnowania. Sprawdź przepisy w duchu less waste

Przygotowanie do matury z biologii. Metabolizm cz. III

Przygotowanie do matury z biologii. Metabolizm cz. III

Oleje. Środki smarne ELF rekomendowane przez SsangYong

Oleje. Środki smarne ELF rekomendowane przez SsangYong