MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sardynki to słonowodne i tłuste ryby, bogate w wielonasycone...
fot. Photosiber/gettyimages

Które produkty mają więcej wapnia niż mleko? Wprowadź je do jadłospisu i wzmocnij kości. Co warto jeść przy osteoporozie lub próchnicy?

Sardynki w puszce

Sardynki to słonowodne i tłuste ryby, bogate w wielonasycone kwasy tłuszczowe.

Włączenie ich do jadłospisu korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, poprawia krążenie oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu.

Sardynki są również źródłem witaminy D która wspomaga pracę układu immunologicznego oraz może zmniejszyć ryzyko rozwoju depresji i nowotworów.

Porcja 100 g tych ryb jest źródłem 351 mg wapnia.

Zobacz również

Majowa Kropla Życia w Baranowie Sandomierskim. Zobacz zdjęcia

Majowa Kropla Życia w Baranowie Sandomierskim. Zobacz zdjęcia

Święto Kwiatów i Zlot Dmuchańców w Chorzowie! Zobacz zdjęcia

Święto Kwiatów i Zlot Dmuchańców w Chorzowie! Zobacz zdjęcia

Polecamy

Ostrzeżenie IMGW dla Pomorza. Dziś może mocno zagrzmieć

Ostrzeżenie IMGW dla Pomorza. Dziś może mocno zagrzmieć

Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

HIT DNIA
Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

Zobacz, jak mObywatel przyda się w czasie wyborów do Parlamentu Europejskiego

Zobacz, jak mObywatel przyda się w czasie wyborów do Parlamentu Europejskiego