3 z 5
Poprzednie
Następne
Proste karnawałowe przepisy. Przekąski na domówkę. Tak zrobisz finger food w domu
Hummus Ani Starmach
puszka ciecierzycy lub 1 duża szklanka ugotowanej ciecierzycy
2łyżki soku z cytryny
3łyżki pasty tahini (pasty sezamowej)
3łyżki oliwy z oliwek
3łyżki ciepłej wody
duża szczypta kuminu
ząbek czosnku
sól, pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Czosnek obrać, natkę pietruszki posiekać
W misie robota kuchennego lub w wysokim naczyniu blendera umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem pietruszki.
Miksować kilka minut, aż masa uzyska jednolitą konsystencję.
Jeśli hummus będzie za gęsty, dodać więcej wody.
Gotowy hummus podawać z pietruszką.
Źródło: aniastarmach.pl