3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Parkingi w Pucku: kontrowersje wokół opłat parkingowych dla niepełnosprawnych | SONDA

Parkingi w Pucku: kontrowersje wokół opłat parkingowych dla niepełnosprawnych | SONDA

Lecieliśmy na pokładzie nowego samolotu Airbus A220 Air Baltic [FOTOGALERIA, WIDEO]

Lecieliśmy na pokładzie nowego samolotu Airbus A220 Air Baltic [FOTOGALERIA, WIDEO]

Polecamy

Celbowo zaprasza na Dzięń Ziemiaka. Wykopki, konkursy i Dzik Team Żelistrzewo

Celbowo zaprasza na Dzięń Ziemiaka. Wykopki, konkursy i Dzik Team Żelistrzewo

 Inspektorzy WIOŚ w Gdańsku pobrali próbki i będą analizowali wodę Zatoki Puckiej

Inspektorzy WIOŚ w Gdańsku pobrali próbki i będą analizowali wodę Zatoki Puckiej

21 września to Europejski Dzień Bez Ofiar Śmiertelnych na Drogach

21 września to Europejski Dzień Bez Ofiar Śmiertelnych na Drogach

Dodaj ogłoszenie