Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tłusty Czwartek (2017) w powiecie puckim. Zjedz pączki i przeczytaj Dziennik Bałtycki | ZDJĘCIA

P.
Tłusty Czwartek (2017) w powiecie puckim z Ciastkarnią Hintzke
Tłusty Czwartek (2017) w powiecie puckim z Ciastkarnią Hintzke Piotr Niemkiewicz
Tłusty Czwartek, czyli kulinarne szaleństwo dla wszystkich miłośników pączków. Wspólnie z Ciastkarnią Hintzke zapraszamy do sklepów w Pucku, Władysławowie i Jastarni. Czekają pyszności i prezenty! Kupi i zjedz pączki i za darmo przeczytaj Dziennik Bałtycki.

Ciastkarnie i piekarnie w powiecie puckim ostro szykują się na Tłusty Czwartek (2017). I wiadomo, że przygotowania muszą być solidne.
- Rok temu w jednej z naszych ciastkarni już o godzinie 9 zabrakło pączków, a zrobiliśmy ich naprawdę mnóstwo - mówi Robert Hintzke z rodzinnej Ciastkarni Hintzke w Pucku.

wideo: Echo Ziemi Puckiej

W tym roku oczywiście nie zabraknie smakowitych nowości. Pączkowy asortyment puckiej ciastkarni przed laty zaczynał się od dwóch, trzech, dziś zbliża się do dwudziestu. Wśród pyszności pojawi się m.in. pączek z kokosem, nadziewany rabarbarem czy dynią. W ofercie są też dobrze znane, sprawdzone i klasyczne smaki.
- Na pewno znajdą się amatorzy tradycyjnego, smacznego różanego nadzienia - zapewniają sprzedawcy Cukierni Hintzke w Pucku (sklep przy manhattanie i na ul. Wejherowskiej - Plac Obrońców Wybrzeża 7), Władysławowie (ul. Hallera, pawilon #10) oraz Jastarni (ul. Sychty 127).

Klienci, którzy w Tłusty Czwartek kupią tutaj pączki mogą liczyć także na wyjątkowy prezent.

ZOBACZ TEŻ:

Na pierwszych gości czekać będzie czwartkowe wydanie „Dziennika Bałtyckiego”, który bezpłatnie dodawany będzie do słodkich zakupów w Ciastkarni Hintzke.
- U nas też do partii 20 kupionych pączków dodajemy w gratisie kolejnego - zachęcają sprzedawcy. - Zapraszamy!

Tegorocznym wyzwaniem będzie posmakowanie każdego rodzaju pączka przygotowanego w puckiej ciastkarni. A tych jest aż osiemnaście - wśród których nie zabraknie pączków rzemieślniczych. Te są wyjątkowe nie tylko ze względu na swój kształt (przypominają pieroga) czy rozmiary.
- Rzemieślnicze, bo każda sztuka przygotowywana jest oddzielnie i nadziewana przed smażeniem, jak to u nas, w smalcu - mówi Robert Hintzke.

Ofertę Cukierni Hintzke sprawdzisz na facebookowej stornie - zapraszamy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na puck.naszemiasto.pl Nasze Miasto