MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Warzywo to, jak większość zielonych warzyw oraz warzyw...
fot. subbotina/123rf.com

To skromne warzywo wzmacnia serce i kości, ułatwia odchudzanie. Sezon trwa, więc korzystaj. Sprawdź, jak działa na twój organizm

Fasolka szparagowa wspomaga płodność i utrzymanie zdrowej ciąży

Warzywo to, jak większość zielonych warzyw oraz warzyw strączkowych, zawiera duże ilości żelaza, witaminy C i kwasu foliowego. Według badań przeprowadzonych na Harvardzie spożywanie przez kobiety w wieku rozrodczym większych ilości produktów roślinnych zawierających duże ilości żelaza takich jak szpinak, fasola, dynia i fasolka szparagowa zwiększa płodność.

Natomiast witamina C wspomaga wchłanianie żelaza, a kwas foliowy zapobiega wadom cewy nerwowej u płodu w czasie ciąży. Spożycie produktów bogatych w kwas foliowy należy zwiększyć już w czasie planowania ciąży, a najlepiej co najmniej na 3 miesiące przed planowaną ciążą.

Zobacz również

To prawdziwa power-couple! Skupili na sobie całą uwagę!

To prawdziwa power-couple! Skupili na sobie całą uwagę!

Otylia Jędrzejczak szkoliła młodych adeptów pływania w Lubaczowie [ZDJĘCIA]

Otylia Jędrzejczak szkoliła młodych adeptów pływania w Lubaczowie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Koziorożcu, Rybo i Skorpionie! Najbliższe dni nie będą dla ciebie dobre

TYLKO U NAS
Koziorożcu, Rybo i Skorpionie! Najbliższe dni nie będą dla ciebie dobre

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Zakaźna choroba wykryta na pokładzie samolotu! Wypatruj objawów do 7 czerwca

Zakaźna choroba wykryta na pokładzie samolotu! Wypatruj objawów do 7 czerwca