2 z 11
Poprzednie
Następne
Top 10 najlepszych restauracji w Pucku według portalu TripAdvisor. Gdzie można smacznie i wygodnie zjeść w Pucku i okolicach? | ZDJĘCIA
Numer 1: Restauracja Pod Złotym Lwem
Restauracja Pod Złotym Lwem: nr 1 wśród 18 restauracji w Pucku i okolicach
Na 108 recenzji, aż 103 oceniają restaurację jako doskonałą lub bardzo dobrą!
Adres: Stary Rynek 17, Puck 84-100
MENU
Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami i żółtkiem, całość aromatyzowana dymem. 30 zł
Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z sałatką z rukoli, kaparów i sera grana padano, sos winegret z jabłkowego octu winnego. 27 zł
Siekany tatar ze świeżego łososia z czerwoną cebulką, pietruszką, suszonym pomidorem i marynowaną gorczycą, całość aromatyzowana dymem. 28 zł
Złoty Lew – grillowany kurczak, bekon i pomidor podawany z serem grana padano, rukolą i sosem musztardowym, całość aromatyzowana dymem. 17 zł
Przystawki gorące
Krewetki Black Tiger: 10 szt, smażone z czosnkiem w sosie maślano-winnym. 32 zł
Kalmary smażone w tempurze: 8 szt podawane z orientalnym sosem mango i imbiru oraz pikantnym dipem koktajlowym. 25 zł
Pieczywo pszenne zapiekane z kozim serkiem: 2 szt. podawane z rukolą i konfiturą z czerwonej cebulki z rodzynkami. 12 zł
Wędzony ser zapiekany z pomidorem podawany z rukolą i bazyliowym pesto. 17 zł
Warzywne ratatouille z mozarellą. 20 zł
Zupy
Krem z pieczonego buraka podawany z kozim serkiem. 15 zł
Pikantna zupa gulaszowa. 20 zł
Rosół drobiowo-wołowy z lubczykiem i makaronem jajecznym. 10 zł
Pikantna zupa rybna z dorsza. 15 zł
Dania mięsne
Stek z polędwicy wołowej wysmażony według życzenia, podawany z krewetką Black Tiger na ziemniakach gratin i groszku cukrowym, sos z zielonego pieprzu, aromatyzowane dymem dębowym. 65 zł
Pieczona pierś z kurczaka z bekonem podawana na ziemniakach gratin i warzywnym ratatouille. 32 zł
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami, mozzarellą i oliwkami podawana z frytkami i sałatą z sosem winegret. 32 zł
Udko kacze confit na czerwonej kapuście podawane z kopytkami obsmażanymi. 37 zł
Eskalopki wieprzowe z dojrzewającą szynką i szałwią, duszone w śmietanie i białym winie podawane z gotowanymi ziemniakami i groszkiem cukrowym. 33 zł
Golonka pieczona w piwie z ziemniakami opiekanymi i zasmażaną kapustą kiszoną. 35 zł
Dania rybne
Stek z łososia gotowany na parze lub smażony na maśle klarowanym podawany z ryżem z sezamem i sałatą z sosie winegret oraz sosem czosnkowo-cytrynowym. 40 zł
Pstrąg saute z czosnkiem podawany z pieczonymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami. 35 zł
Dorsz z bekonem lub smażony saute podawany z ziemniakami opiekanymi i sałatką z sosem winegret i pomidorami. 34 zł
Filet z sandacza duszony w sosie maślano-winnym z zielonym pieprzem podawany z cukinią, papryką, marchewką i ziemniakami. 35 zł
Makarony
Makaron spaghetti smażony z szynką dojrzewającą, suszonymi pomidorami, cukinią, czosnkiem i papryczką chilli podawany z zieloną pietruszką i serem grana padano. 25 zł
Razowy lub pszenny makaron penne w sosie pomidorowym podawany z kurczakiem, rukolą i serem parmezan. 23 zł
Czarne tagliatelle z małżami i krewetkami: 5 szt. podawane z zieloną pietruszką i papryczką chilli. 32 zł
Menu dla dzieci
Panierowane fileciki z dorsza z frytkami i mizerią z ogórka. 15 zł
Panierowane fileciki drobiowe z frytkami i gotowaną marchewką. 15 zł
Filet z kurczaka z grilla z gotowanymi ziemniakami i surówką z marchewki. 18 zł
Makaron penne w sosie pomidorowym. 12 zł
Faworki z kurczaka podawane z kolorowymi warzywnymi kopytkami i sosem śmietanowym. 18 zł
Dania wegetariańskie
Krem z pieczonego buraka podawany z kozim serkiem. 15 zł
Warzywne ratatouille z mozzarellą. 20 zł
Sałatka grecka: pomidor, świeży ogórek, papryka, czerwona cebula, oliwki, ser feta, sos winegret. 24 zł
Razowy lub pszenny makaron penne w sosie pomidorowym podawany z rukolą i serem grana padano. 21 zł
Razowy lub pszenny makaron penne smażony z czosnkiem i papryczką chili podawany z zieloną pietruszką i serem grana padano. 21 zł
Wędzony ser zapiekany z pomidorem podawany z rukolą i bazyliowym pesto. 17 zł
Makaron spaghetti smażony z suszonymi pomidorami, cukinią, czosnkiem i chilli podawany z zieloną pietruszką i serem grana padano. 22 zł
Sałatki
Sałaty mieszane ze słodko-pikantym kurczakiem: czerwona cebulka, pomidor, świeży ogórek, seler naciowy i prażony sezam oraz winegret sojowy. 24 zł
Sałaty mieszane z łososiem grillowanym: kapary, prażone pestki dyni oraz dip czosnkowy. 26 zł
Sałatka grecka:pomidor, świeży ogórek, papryka, czerwona cebula, oliwki, ser feta, sos winegret. 24 zł
Sałaty mieszane ze słodko-pikantną smażoną wołowiną: świeży ogórek, suszony pomidor, czerwona cebula i winegret sojowy. 26 zł
Sałatka caprese: ser mozzarella, pomidor, pesto bazyliowe. 15 zł
Desery
Tarta jabłkowa podawana na gorąco z lodami waniliowymi. 18 zł
Puchar lodowy lody waniliowe, czekoladowe i truskawkowe podawane z bitą śmietaną i sosem mango. 15 zł
„Złoty Lew”: owoce leśne w sosie zabajone ze słonymi lodami orzechowo-waniliowymi. 19 zł
Gorące ciastko czekoladowe podawane z musem malinowym. 15 zł
Beza z kremem mascarpone i owocami. 17 zł
Fan page na Facebooku: Restauracja Pod Złotym Lwem