Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!

Wiosenny Słupsk z drona. Zobacz zdjęcia naszego internauty

Wiosenny Słupsk z drona. Zobacz zdjęcia naszego internauty

Polecamy

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda

Zaciskasz zęby? Odczuwasz ból mięśni twarzy? Spróbuj tego masażu. Czyni cuda

Szybkie sposoby na podratowanie słownictwa przed maturą z polskiego

Szybkie sposoby na podratowanie słownictwa przed maturą z polskiego