Do CKP Słupsk - na Kulinarny Puchar Regionu - wyjechała dwuosobowa delegacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Kłanino: Katarzyna Ceynowa i Dawid Mielewczyk - uczniowie trzeciej klasy.
ZSP Kłanino - nie tylko gastronomia ale także liceum służb mundurowych - ZDJĘCIA
Uczniowie technikum usług gastronomicznych w ZSP Kłanino rywalizowali w gronie 18 reprezentantów szkół z Pomorza.
- Konkurs oceniało znamienite jury pod przewodnictwem pana Karola Okrasy relacjonujeEwa Szymańska. - Potrawy sporządzone przez uczestników reprezentowały mistrzowski poziom kulinarny.
Dawid Mielewczyk zaprezentował potrawę smażona gęś dębogórska na puree z czerwonej kapusty (smażëna gãs dãbogórskö na pureé z mòdri kapùste). I to właśnie jego danie okazało się najlepsze, a uczeń ZSP Kłanino wygrał pomorską rywalizację kulinarną.
- Zaaranżowanie takiej potrawy jest wynikiem pracy włożonej w to co się lubi, samorozwoju, uczestniczenia w warsztatach i zdobywania wiedzy od znakomitych szefów kuchni - podkreślaEwa Szymańska. - Jeszcze raz serdecznie gratuluję Dawidowi i dziękuję tym dzięki, którym ten sukces został osiągnięty.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?