MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Nowy burmistrz Zakopanego będzie zarabiał więcej niż prezydent Warszawy

Nowy burmistrz Zakopanego będzie zarabiał więcej niż prezydent Warszawy

Szaleństwo na juwenaliach w Katowicach! Na scenie Vito Bambino, Bryska i Mery Spolsky

Szaleństwo na juwenaliach w Katowicach! Na scenie Vito Bambino, Bryska i Mery Spolsky

Polecamy

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...

Klocki hamulcowe. Docieranie klocków hamulcowych. Jak to się robi?

Klocki hamulcowe. Docieranie klocków hamulcowych. Jak to się robi?

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby