6 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Coraz więcej osób omija produkty odzwierzęce, a wśród nich...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/44/db/61d05edc19aac_o_large.jpg)
fot. Louis Hansel/unsplash.com
Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!
Rośliny mlekiem płynące
Coraz więcej osób omija produkty odzwierzęce, a wśród nich krowie mleko. Stąd na rynku więcej jego zamienników i roślinne nowości nawet od największych koncernów. Dużo mówi się m.in. o mleczku z ziemniaków, jednak wzięciem cieszą się również klasyczne rodzaje, m.in. z migdałów czy siemienia konopnego. Częściej dodajemy je do kawy i herbaty, a także pijemy jako złote mleko (z kurkumą) lub mleko lawendowe.