Najlepsza gęsina jest na Marcina - podkreśla Andrzej Dzienisz, właściciel Gęśnika w Dębogórzu.
Tegoroczna edycja imprezy była pod znakiem kuchni francuskiej. Zorganizowano m.in. konkurs na pasztet z gęsich wątróbek.
Odwiedź nas także na facebooku!
Piknik połączono z plenerem rzeźbiarskim. Artyści wykonywali różne postaci. Jedną z nich była kobieta trzymająca na rękach... oczywiście gęś.
Co ciekawego czeka nas w najbliższych dniach na terenie nadmorskiego powiatu?
Goście pikniku korzystali z okazji do zakupu mięsa i wyrobów z gęsiny. Szczególnym powodzeniem cieszył się pierśnik dębogórski.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?