Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku. Przemek Brzeski, Restauracja Zajazd Florencja, Nowy Klincz

Joanna Surażyńska
Poznaj liderów naszego plebiscytu.

Po raz pierwszy jako kelner zaczął pracować w wieku 16 lat. Chciał zarobić na książki i tak sprawdza się w tej branży już od dwudziestu lat. Jednak kelnerowaniem Pan Przemysław zajmuje się tylko w weekendy. Na co dzień jest listonoszem.

- Zarówno w pierwszej, jak i w drugiej pracy mam kontakt z ludźmi i to sprawia mi dużą przyjemność - mówi Przemysław Brzeski. - Pracując na poczcie mam weekendy wolne, dlatego też mogę dorabiać sobie w Zajeździe Florencja. W tym miejscu pracuję od 7 lat i jestem bardzo zadowolony.

W pracy kelnera zdarzają się też trudniejsze momenty.

- Czasami trzeba po prostu zagryźć zęby, jeśli goście są mniej sympatyczni, z pewnością nie można okazać emocji. W takich sytuacjach myślę sobie, jutro będzie lepiej - mówi kelner.

Chwile wolne od pracy Pan Przemek spędza z rodziną, żoną i piątką dzieci.

Tutaj znajdziesz aktualne wyniki naszego plebiscytu
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto